Benvingudes i benvinguts al Blog de Cims i Indrets més Singulars de Catalunya

diumenge, 26 de juliol del 2009

18/10/09 Pedraforca

ELS CIMS I INDRETS MÉS SINGULARS DE CATALUNYA

BERGUEDÀ - POLLEGO SUPERIOR DEL PEDRAFORCA ( 2498 m)

18 d’Octubre 2009

Hora de sortida: 2/4 de 7 del mati de la UEC de Barcelona
Temps de marxa: 4:00 hores (ascensió)
Desnivell: 950 m de pujada.
Dificultats tècniques: Mitjana alta. Hi ha alguns punts que requereixen atenció cal estar ben preparat.
Itinerari: Mirador del Grasolet, Refugi Lluis Estasen, Coll Verdet, Pollego Superior, Enforcadura, Pla de la Serra i Gósol.
Sortida amb autocar
A tenir en compte: Ens portarem l’esmorzar i el dinar, cal portar la roba i calçat adequats a la temporada i al terreny previstos. La participació es voluntària i gratuïta, encara que es obligatòria l’assegurança federativa o similar, la qual, recordem que la A i B no cobreixen els accidents a més de 2000 m., val fer una ampliació puntual per aquesta sortida.


Sortida alternativa:


BERGUEDÀ - EL PONT CABREDIS Durada: 5:00 h.

L’itinerari per accedir-hi amb prou valors propis, requereix una certa atenció, cal vigilar els buits als peus i utilitzar bé les mans i els peus per ajudar-se en alguns trams. En general la sortida es suau.

La propera sortida: 8 Novembre 2009, Cerdanya (GR-107) Greixer – Bellver (1764 m)


NOTA: Se suspens la sortida dels dies 11, 12 i 13 Setembre a LA PICA D’ESTATS, per no disposar de places en el refugi de Pinet, fins al 14 d’octubre, en el seu lloc es farà la sortida els mateixos dies a l’ANETO 3.403,5 m.


El Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. Té una forma molt peculiar, ja que està formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l'Enforcadura). El Pollegó superior té una altitud de 2.506,1 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.475,4 metres) i el Pollegó inferior de 2444,8 m. L'Enforcadura se situa a 2.356,2 m i té una tartera a cada banda.
Està situat dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i, a més, els voltants del Pedraforca han estat declarats paratge natural d'interès nacional.
Els pobles del voltant són Gòsol (a l'oest) i Saldes (a l'est); el Pedraforca fa de límit entre els seus dos termes i també, per tant, entre la província de Barcelona i la de Lleida malgrat que las dues poblacions es trobin a la comarca del Berguedà.
El massís del Pedraforca està situat al nord-oest de la comarca del Berguedà. S'hi pot arribar a través de la carretera B-400 que parteix del Collet, al quilòmetre 112,9 de la carretera comarcal d'Abrera a Bellver de Cerdanya (eix del Llobregat: antiga C-1411 i actualment C-16/E-9). També podem arribar-hi venint a través de la carretera que passa per Tuixén, Josa de Cadí i Gósol (C-563).
És molt recomanable visitar el mirador de Gresolet. Es tracta d'un mirador que queda literalment penjant d'un cingle i des d'on, si el dia és clar, la vista general del paisatge és espectacular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada