Benvingudes i benvinguts al Blog de Cims i Indrets més Singulars de Catalunya

dissabte, 8 de gener del 2011

13/03/11 SERRA DE CATLLARÀS (Berguedà)

SORTIDA AL BERGUEDA – SERRA DE CATLLARÁS

Trobada: 2/4 de 7 del matí a la UEC de Barcelona (Sortida amb autocar, cal reservar plaça.)
Itinerari: Sortida del Santuari de Falgars (1.279 m) – Roc de Catllarás (1.686 m) – Sant Roma de la Clusa – Cap dels Rocs (1.698 m) – Castell de l’Areny.

Desnivell acumulat: 725 m

5 hores

Dificultats Tècniques: Baixes

A tenir en compte: Ens portarem l’esmorzar i el dinar, cal portar la roba i calçat adequats a la temporada i al terreny previstos. La participació es voluntària i gratuïta. Es recorda que es obligatòria l’assegurança federativa o similar. Per qualsevol consulta de dilluns a divendres als telèfon 93 454 32 47 o al correu secretaria@uec.cat.
Vocals: Carlos Ribas i Sigfrid Saperas telf. 93 630 64 82

12 i 13 /02/11 PARC D´AIGUASTORTES

Excursió amb raquetes al Parc d’Aigüestortes

Us proposem gaudir d’un recorregut magnífic, mancat de dificultats en companyia d’un guia.

Preu aproximat 100 € ,inclou cotxe - dormir (apartament de quatre), raquetes-monitor i 4x4.

Cal reservar plaça ingressant 30€ de paga i senyal al compte de la caixa que heu rebut per correu (atenció a la modificació).

Només es reservaran 12 places (per a més informació poseu-vos en contacte amb els vocals)

Cal espavilar-se si voleu venir !!

16/01/11 MONTSEC DE RUBIES ( La Noguera )

Dia 16 de Gener del 2011
Itinerari: Tossal de la Torreta (1676 m) – Tossal Mirapallars (1668 m)
Trobada: A 2/4 de 7 del matí a la UEC de Barcelona.
Temps de marxa: 5 hores
Desnivell: 600 m
Dificultats tècniques: Baixes


A tenir en compte: Ens portarem l’esmorzar i dinar, cal portar la roba i calçat adequats a la temporada i al terreny previstos. La participació es voluntària i gratuïta. Es recorda que es obligatòria l’assegurança federativa o similar.
Per qualsevol consulta de dilluns a divendres als telèfon 93 454 32 47 o al correu secretaria@uec.cat


El Montsec de Rúbies és troba al sector est de la Serra del Montsec, entre el congost dels Terradets (Noguera Pallaresa) i els conglomerats eocènics de la Serra de Comiols. Ocupa uns 13,5 km de llarg per 5 d'ample, amb una altitud de 1.300 a 1.676 m. alt. a la carena principal, i 330 m. alt. al Pas dels Terradets (extrem de ponent), i 920 m. a la Roca dels Arços i Pas Nou (extrem de llevant). Separa l'est de la Conca de Tremp (Pallars Jussà) de la conca de Meià (Noguera). El seu cim més alt és el Tossal de la Torreta, de 1.676 m. alt. En aquest cim, podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 260095001).

El caràcter euro-siberià - submediterrani de la zona possibilita una biodiversitat rica, tant en flora com en fauna. L'àrea del Montsec de Rúbies, en la vessant sud, és una zona d'importants jaciments paleontològics, com els que es troben a la pedrera de Meià o a la Cabroa. També és una zona força rocosa, ideal per a practicar escalada i espeleologia, amb indrets únics com el forat del Buli. A la vessant nord, menys càlida i àrida, hi dominen les brolles, que representen la part més important de les plantes aromàtiques mediterrànies. Zones com la vall de Barcedana, Llimiana i Bonrepòs, són espais de gran bellesa ubicats en el vessant nord del Montsec de Rúbies.

Pertany bàsicament a dos termes municipals pel costat del Pallars Jussà: Gavet de la Conca, més a llevant, i el ja esmentat Llimiana, més a ponent, i a dos més pel de la Noguera: Vilanova de Meià i Camarasa. Aquest darrer, en el seu enclavament de Rúbies, antigament pertanyent a l'extint terme municipal de Fontllonga, que és el que dóna nom a aquest Montsec, per distingir-lo del de ponent de la Noguera Pallaresa, anomenat Montsec d'Ares.