Benvingudes i benvinguts al Blog de Cims i Indrets més Singulars de Catalunya

dijous, 26 de novembre del 2009

17/01/10 BERGUEDÀ - ROC DE CALLARAS

BERGUEDÀ - ROC DE CALLARAS ( Pedró de Puig Lluent 1765n m )
Dia 17 de Gener 2010
Hora de sortida: 2/4 de 7 del mati de la UEC de Barcelona. Sortida amb autocar.
Temps de marxa: 5 hores
Desnivell: 685 m.
Dificultats tècniques: Baixes
Itinerari: Sanat Jaume de Frontanyà – Roc de Callaras – Roc de la Lluna – La Pobla de Lillet.
A tenir en compte: Ens portarem l’esmorzar i el dinar, cal portar la roba i calçat adequats a la temporada i al terreny previstos. La participació es voluntària i gratuïta, encara que es obligatòria l’assegurança federativa.
Per qualsevol consulta els dies 11 i 15 el vocal Sigfrid Saperas estarà disponible a la UEC de Barcelona telf. 93 454 32 47 93 454 32 47 o el correu: unexca@terra.es
La propera sortida serà el dia 14 de Febrer del 2010 al “TAGA” 2.038 m.

Sant Jaume de Frontanyà (21,15 km²), que el 1937 canvià el seu nom pel de Frontanyà de Roca, és un municipi situat al NE de la comarca del Berguedà, on forma una bossa que fa frontera amb el Ripollès, territori que l'envolta per tres bandes: al S i a l'W per una estreta i llarga faixa de territori del terme de les Llosses; a l'E pel terme de Vila donja i al N pel de Gombrèn; l'únic punt d'unió amb la resta del Berguedà és el límit amb el terme municipal de la Pobla de Lillet, al NW.
Des d'un principi Sant Jaume de Frontanyà fou un priorat de canonges regulars de l'orde augustinià. La població pertanyia a la baronia de Mataplana, si bé n'era molt independent pel fet que les terres estaven vinculades al monestir de Sant Jaume. Els Mataplana respectaren, en general, els privilegis i les franqueses de Sant Jaume de Frontanyà

La serra de Catllaràs es troba entre les poblacions de Guardiola de Berguedà i Ripoll al Prepirineu Català. Aquesta serra va ser declarada l'any 1992 Espai d'interès natural, essent inclosa per aquest motiu i atesos els seus grans valors ecològics, dins del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Es tracta d'una zona pirinenca que pertany a la província de Barcelona de gran bellesa i riquesa natural, on es poden trobar 7 muntanyes que arriben als 1700 metres d'altitud. Aquestes cims són: la Serra de Falgars, Fullers, Sobrepuny, Picamins, la Creu del Roser, la serra de Faig-Branca i la Morera.
Els llocs més importants que es poden visitar són el Monestir de Santa Maria de Lillet, l'Església de Sant Miquel, la Creu del Castell de la Vila, el Xalet del Catllaràs, el Mirador de la Roca de la Lluna, el Joc de Pilota, la Roca de la Moreneta, el Prat Gespador i el Roc del Catllaràs.
La protecció de la zona i la dificultat d'accés fa que sigui un hàbitat ideal pel desenvolupament de la vida natural en estat salvatge, tant es així, que a la tardor en l'època de la brama del cérvol es poden sentir a kilòmetres de distància reclamant l'atenció de les femelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada